Főoldal

Oldal meghatározása

Szempilla hosszabbítás egy Amerikai tréner szemszögéből. Információk elsőkézből.
Mail: judith.habuczki@california.usa.com

Eszközök

2009.10.17. 10:45 | Judith. Hab. USA, California, Los Angeles | komment

Alsó szempillák védelme

Ragasztó szalagot csak akkor alkalmazunk, ha a vendég extrém érzékeny a zselés párnára, és nagyon könnyezik, vagy kipirosodik tőle.

Van olyan cég aki még mindig csak orvosi, vagy papír ragasztószalagot kínál, pedig ezt a profi szempilla hosszabító céget, már kb.3 éve leváltották a zselés párnákra.

 

Kezdettől fogva alkalmazzák az alsó pillasor védelmére a régóta létező szemránctalanító párnákat. Ezek szinetrikus formája nm tudja tökéletesen izolálni az alsó pillasort, ezért nem mindig volt használható. Az első kifejezetten szempillahosszabbításhoz kifejlesztett szempárna a MAX2 Q10 szempárnája, mely a legkedveltebb és legelterjedtebben használt szempárna a 3D műszempilla piacon.

 

 

Zselés szempárnák sokkal korszerűbbek, mint a ragasztószalag. Sokféle változatban létezik. A fontos, hogy minél kevésbé írritálja a vendéget, és hogy szövetmentes legyen, mert akkor nem ragad hozzá a ragsztó, így véletlenül sem ragadhat hozzá egy ragasztós pilla sem. Vannak már ápoló, ránctalanító összetevőket tartalmazó párnák is.

 

  

Az alábbi képen látható gumi tapintású kínai párnák már nem ajánlatosak, 3-4 éve, még a kezdetekben használták őket.

 

 


 

Tisztítók, protein eltávolítók

Fontos használatuk, mivel a természetes szempillák felülete kissé zsíros és proteinnel telített. Ezen a felületen a ragasztó nem tud tökéletesen megkötni, így nem lessz kellőképp tartós. Ezért fontos eltávolítani ezt a réteget, majd a felhelyezés végén visszapótolni a fixálóval(Sealer).


 

Szilkon pad vagy szivacspárna?

Aa válasz egyértelmű, ha valaki mindekettőt kipróbálja. A szivacs párnáról könnyen elpattognak a pillák, és távolságot kell megtenni velük, miközben szintén lesehetnek. A szilikon padra tapadnak a pillák, és nem esnek le róla. A kézfejünkre helyezhetjük, így ott lesz a szem mellett, gy orsabb és biztonságosabb. Californiában már alig használnak szivacs párnát, pedig még van olyan forgalmazó, aki csak ezt kínálja, és nem fejleszt.


 

Csipeszek

Csipeszeknél nagyon fontos a precíz fogás. Az X csipesz fordítottan működik, tehát ha elengedjük, akkor fogja a műszempillát. Könnyebb vele dolgozni, de nehezebb megszokni. Kezdetben két egyenes csipesz használtak, de később rájöttek, hogy a pillák szétválasztásához sokkal praktikusabb a hajlított csipesz, így ma már egy hajlított és egy egyenes csipeszt használnak. A kellő hosszúságra is ügyelni kell, a legjobbak a 14 centiméteres csipeszek.


 

Szempilla göndörítők

Az utóápolásnál ejtek szót róluk:szempillahosszabbitas.blog.hu/2009/10/20/utoapolo_termekek

 

süti beállítások módosítása