Főoldal

Oldal meghatározása

Szempilla hosszabbítás egy Amerikai tréner szemszögéből. Információk elsőkézből.
Mail: judith.habuczki@california.usa.com

Indíttatásom

2009.10.13. 05:15 | Judith. Hab. USA, California, Los Angeles |

Blogomban olyan információkat közlök cégekről melyek hitelesek. Az internet segítségével bárki által könnyen ellenőrizhetőek.

Los Angelesben élek 11 éve. Már több, mint 5 éve foglalkozom szempillahosszabbítással oktatással. Az alábbiakban bemutatott cégek közül egyiknél dolgoztam, egy másiknál, mint tréner és területi képviselő tevékenykedem, már két éve, így van rálátásom a műszempilla iparágra. A szempilla hosszabbítás, vagy másnéven 3D műszempilla elterjedése egyértelműen az USA-hoz kötödík, itt található az a három cég, aki piacvezetőnek mondható.

Folyamatos kapcsolatot tartok magyar kozmetikus barátnőimmel, akik különböző amerikai szempillahosszabbító cégek termékeit használják. Olyan dolgokat kérdeznek, amikből nekem úgy tűnik, hogy a hazai képviseletek sok esetben nem közölnek pontos információkat, ezért gondoltam hogy egy-két fontos információt, inkább tényt leírok.


 

Cégek időrendben:

- 2004 Első Koreai szempillahosszabbítás gyár alapítása

- 2005 év eleje JANE BEAUTY indulása Amerikában

- 2005 év közepe XTREME LASHES és 3D-BEAUTY indulása

- 2007-től sok új cég. A három nagy cég sikerét látva sokan lettek akik úgy gondolták, hogy jó esetben koreából, rossz esetben kínából megvásárolt termékeknek jól hangzó márkanevet kreálva belevágnak a szempillahosszabbítás üzletágba. A USA-ban már össze se lehet számolni, hány márkanév és internetes áruház kínálja a termékeket. Magyarországon ebbe a un. második hullámban alakult cégek közé tartozik pl.. Lash Be Long Amerika, Nouveau Lashes Anglia. Rentgeteg cég van, de azért emeltem ki ezen két céget, mert csak ezt a kettőt említették kozmetikus barátnőim, hogy rendelkeznek magyar képviselettel is.


 

Szempillahosszabbítás kialakulása:

 

 

   A GYÁR

A szempilla hosszabbítás koreából származik, egy tincses szempillákat gyártó cég "találta" fel. Azért raktam idézőjebe, mert sok dolga azért nem akadt, egyszerűen a tincses műszempillákhoz használt szálas műszempillákat egyesével kezdték el felhelyezni, és nem latex alapú, vízoldéony ragasztót használtak, hanem a pillanatragasztó (műkörömragasztó) alapanyagául szolgáló cianóakrilát ragasztót, mely lényegesen hosszabb ideig tartotta helyükön a műpillákat. Mindez 2004 tavaszán történt.

A gyárnak nem érdeke a kis tételes értékesítés, ezért csak néhány nagy viszonteladóval dolgozik. A marketingre nem kell költenie, ezt a viszonteladói végzik helyette, így mind a mai napig a háttérben marad. Mi is közvetlenül a gyártól rendelünk, és tudomásom szerint Magyarországon csak a JANE BEAUTY képviselet, aki közvetlen kapcsolatban van a gyárral.

A gyár kifejlesztett egy termékkört, a MAX2 márkanéven. A max2 termékcsalád mind a mai napig az egyetlen, amely kifejezetten a szempilla hosszabbításhoz lett kifejlesztve. Gondosan összeválogatott, minőségi összetevőkből áll. A kozmetikusok elégedettek velük, és szinte az összes neves cég ezen termékeket forgalmazza.

MAX2 szempillahosszabbítás termékcsalád:

  • Szempilla  spirál (mascara)
  • Fixáló (coating sealer)
  • Protein eltávolító (remover)
  • Q10-koenzimes zselés szempárnák
  • Szempilla ápoló tonic

Néhányat bemutatok az Utóápoló termékek menüpontban:

szempillahosszabbitas.blog.hu/2009/10/20/utoapolo_termekek

Ma már több cég is gyárt szálas műszempillákat, Koreában, Indonéziában, Vietnámban, és persze megjelentek a kínai gyártásű műszempilllák is, melyek merevebbek, nem alaktartók, könnyen elhajlanak, megtörnek.

A minőségi műszempilák alapanyaga PBT = polibutilén-tereftalát

 

 

  JANE BEAUTY

A gyár megalakulása után, 2004 őszén Amerikában elsőként megalakul a Koreai tulajdonosokból álló JANE BEAUTY, az első Amerikai forgalmazó és exportőr, a JANE BEAUTY. Cégneve 2009-ben JB COSMETICS -re változik, a szempilla márkaneve pedig JB-LASHES. A JB a mai napig válozatlan Koreai tulajdonosi felállásal és kollégákkal működik.

Weboldala 2005 év elején indul, melyen még így szerepel:

Jane Beauty Korea
America's Manufacturer for Eyelash Extension Supplies & Products

 

 

 

  XREME LASHES & 3D-BEAUTY

Egybe veszem a két céget, mert sok mindenben hasonlóak.

A Jane Beauty-t követi két amerikai tulajdonosokból álló ügyes marketinget folytató cég, a 3D-Beauty és az XTREME LASHES. 2005-ben mindkét cég elsőként érezte meg a hatalmas üzleti lehetőséget ami az akkor még világújdonságnak számító szempilla hosszabbításban rejlett.

Szinte egy időben indulnak 2005 év elején, weboldaluk 2005 nyár elején indul. Termékeik közül a ragasztók, utóápoló menüpontokban bemutatok néhányat. Feltünően nagy a hasonlóság a Jane Beauty termékeinek dobozaival, flakonjaival.  A többit ki-ki döntse el saját maga a képek alapján, én többet nem írhatók, mert rám lett szólva.

Rendelkeznek saját fejlesztésű termékekkel is.

Termékeik minősége kifogástalan, oktatási metódusuk korszerű és alapos.

 

 

 LASH BE LONG, NOUVEAU LASHES, OASIS   LASHES, LUXUS LASHES, LUXLAS, PREMIER LASHES és a többi sok cég

Lassan meg sem lehet számolni, hány cég kínálja saját márkanév alatt a koreai gyár termékeit. Természetesen rögtön MADEI IN ENGLAND, MADE IN GERMANY stb. felirat lesz a termékeken, de szerencsére a csomagolás és a termék formája a legtöbb esetben elárúlja a valós gyártót. Ezt a menüben a termékek részletezésénél megpróbálom bemutatni.

Egyik fő termék a ragasztó. Még Amerikában sem gyártanak, hanem inkább igényeik szerint legyártatják nagy távol-keleti ragasztógyárakkal. Hogy miért, az ok egyszerű. Amerikában is szigorú környezetvédelmi szabályokat betartva, és bonyolult, drága szűrőrendszereket alkalmazva lehet csak pillanatragasztó, és ehhez hasonló termékeket gyártani. Távol-keleten, a legtöbb országban nincsenek szabályok, ezért az Amerikai gyárak már régen kihelyezték a gyártást. A termékeken persze a "Mdei in USA, Amerika" látható.

A LASH BE LONG jobb minőségű kínai termékeket értékesít, kedvezőbb árfekvésben. Főként az árérzékeny vásárlókat célozta meg. Az USA-ban nem tud ladbába rúgni, így a külföldi piacokat kell megcélóznia.

A NOUVEAU LASHES -ről nem tudok közvetlen információkat, mivel nem Amerikai cég, de weboldalát nézve egyértelmű, hogy ápoló termékekből, fixáló, spirál, tonic, alátét stb. a Koreai max2 gyár termékeit átcsomagolás nélkül, eredeti csomagolásukban kínálja.    

Ezt a két céget emeltem ki, mert Ők ki tudták vívni piaci szerepüket a nagyok mellett.


 

 Amit tudok ajánlani vásárlás előtt állóknak:

A fenti  három nagy cég termékei minőségiek, Amerikában a rendkívül piac igényes, így rajtuk kívül más nem is nagyon tudott labdába rúgni. Mindháromnak van magyarországi képviselete, ezért ha lehet Őket válasszátok:

JB LASHES magyar kéviselet www.muszempilla.hu

3D BEAUTY magyar kéviselet.

XTREME LASHES magyar képviselet  

Nézzétek meg több cég termékét, ha lehet próbáljátok is ki majd utánna döntsetek.

Meglepően sok hasonlóságot tapasztalhattok a termékek külalakja között, de persze a tartalom lehet különböző, egyedi.

Az árakra figyejetek, mert itt amerikában is némely terméknél nagy az árkülönbség, ugyanakkor a minőség sok esetben hasonló.

 

Ha valaki úgy gondolja, hogy hasznos információkkal segíteni tud az oldal naprakészségén, színvonalán, kérem e-mailben keressen meg.

Köszönöm a segíséget a magyarországi információkért az alábbi szakembereknek:

Zsíjártó Zsófi, Sárik Ildikó, Mohai Petra, Cs. Niki, Német Alíz, R. Eszter stb.